Blog  >  Balkon glas transformeert jouw balkon

Balkon glas transformeert jouw balkon

Stel je eens voor: je hebt een balkon dat je het hele jaar door kunt gebruiken, ongeacht het weer. Met balkonglas wordt deze droom werkelijkheid. In dit artikel ontdekken we de voordelen van balkon glas, de verschillende soorten glas, materialen en afwerkingen, het installatieproces, onderhoud en reiniging, en de kosten en overwegingen. Lees verder en ontdek hoe je jouw buitenruimte kunt transformeren met balkon glas.

Wil je direct weten welke balkon glas oplossingen we voor je kunnen realiseren?

Neem dan direct een kijkje op onze balkonbeglazing pagina.

Voordelen van balkon glas

Balkon glas van Glasdesign biedt jou tal van voordelen die jouw balkon ervaring aanzienlijk verbeteren. Laten we eens kijken naar enkele van deze voordelen:

✔︎ Beschermt tegen weersinvloeden

Met balkon glas kun je het hele jaar door van jouw balkon genieten, ongeacht het seizoen. Het glas beschermt je tegen regen, wind en kou, waardoor je jouw buitenruimte optimaal kunt benutten.

✔︎ Verhoogt jouw leefruimte

Door jouw balkon dicht te maken met glas, vergroot je de beschikbare leefruimte in jouw huis. Je kunt het balkon nu gebruiken als extra zitruimte, een werkkamer, een speelruimte voor kinderen, of zelfs als een mini-serre.

✔︎ Verbeterde geluidsisolatie

Balkon glas fungeert ook als geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd. Dit is vooral gunstig als jouw balkon zich bijvoorbeeld aan een drukke straat bevindt.

✔︎ Energiebesparing

Het glas van het balkon zorgt voor een gevoelsmatige isolatieverbetering, waardoor warmteverlies in de winter wordt verminderd en warmteoverdracht in de zomer wordt tegengegaan. Dit kan resulteren in energiebesparingen en lagere verwarmings- en koelingskosten.

✔︎ Esthetische waarde

Naast de functionele voordelen voegt balkon glas ook esthetische waarde toe aan jouw woning. Het geeft een moderne en elegante uitstraling aan jouw balkon, en de transparantie van het glas behoudt het uitzicht op de omgeving.

Soorten balkon glas

Er zijn verschillende soorten balkon glas waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren. Alle systemen die wij maken zijn op maat gemaakt. Zowel staande als hangende systemen. De meest voorkomende types zijn:

Vast glas

Vast glas is een populaire keuze voor balkon glas. Het biedt een volledig onbelemmerd uitzicht en beschermt jouw balkon tegen alle weersomstandigheden. Het is duurzaam en vereist weinig onderhoud.

Schuifbaar glas

Schuifbaar glas biedt flexibiliteit, waardoor je jouw balkon kunt openen of afsluiten naar wens. Het kan gemakkelijk worden geopend en gesloten, waardoor je de mogelijkheid hebt om de frisse lucht binnen te laten of om beschutting te zoeken tegen wind en regen.

Opvouwbaar glas

Opvouwbaar glas is een geweldige keuze als je jouw balkon volledig wilt openen naar de omgeving. Het glas kan eenvoudig worden opgevouwen en opzij geschoven, waardoor je een naadloze overgang creëert tussen binnen en buiten.

foto balkonbeglazing

Materialen en afwerkingen

Bij het kiezen van balkon glas kun je ook verschillende materialen en afwerkingen overwegen om aan jouw smaak en stijl te voldoen. Het aluminium materiaal is licht en sterk en in elke RAL kleur leverbaar.

Glasopties

Er zijn verschillende glasopties beschikbaar, waaronder helder glas, getint glas. Elk type glas heeft zijn eigen voordelen, zoals betere thermische isolatie of extra veiligheid. Het glas is letsel veilig en voldoet aan de gestelde eisen.

Kleuren en afwerkingen

Je kunt de kleur en afwerking van zowel het glas als de frames aanpassen om naadloos aan te sluiten bij de stijl van jouw huis. Er zijn verschillende kleuropties en afwerkingen beschikbaar om uit te kiezen. Het frame kan je laten spuiten in jouw gewenste kleur.

Installatieproces

Het installatieproces van balkon glas vereist vakmanschap en expertise. Het begint met een nauwkeurige meting van jouw balkon, zodat het glas op maat kan worden gemaakt. Vervolgens worden de frames geïnstalleerd en wordt het glas zorgvuldig geplaatst. Het is belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen voor de installatie om ervoor te zorgen dat alles correct en veilig gebeurt.

Maatwerk

Elk balkon is uniek, daarom is maatwerk essentieel bij het installeren van balkon glas. Het glas wordt precies op maat gemaakt om perfect op jouw balkon te passen.

Montage

De montage van het balkon glas wordt uitgevoerd door de ervaren professionals van Glasdesign. Zij zorgen ervoor dat het glas stevig wordt bevestigd en dat de frames stabiel zijn. De installatie wordt doorgaans snel en efficiënt uitgevoerd, met minimale overlast voor jou als bewoner.

Onderhoud en reiniging

Balkon glas vereist over het algemeen weinig onderhoud. Regelmatig reinigen met een mild schoonmaakmiddel en water is meestal voldoende om het glas schoon en helder te houden. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen voor specifieke onderhoudsinstructies. Uiteraard leggen onze balkon specialisten dit graag aan je uit.

Kosten en overwegingen

De kosten van balkon glas kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van jouw balkon, het type glas en de gekozen materialen. Bij Glasdesign begrijpen we dat het belangrijk is om een duidelijk beeld te hebben van de kosten voordat je een beslissing neemt. Daarom maken we een gedetailleerde offerte waarin de kosten voor het balkon glas inclusief montage overzichtelijk voor je opgesomd zijn.

Conclusie: Balkon glas

Balkon glas biedt een scala aan voordelen en mogelijkheden om jouw balkon te transformeren in een comfortabele en stijlvolle buitenruimte. Het beschermt tegen weersinvloeden, vergroot jouw leefruimte, verbetert de geluidsisolatie, bespaart energie en voegt esthetische waarde toe. Met verschillende soorten glas, materialen en afwerkingen is er een optie die aan jouw wensen voldoet. Het installatieproces vereist vakmanschap en maatwerk, maar het resultaat is de investering zeker waard. Onderhoud en reiniging zijn eenvoudig, en de kosten en overwegingen kunnen worden afgewogen om de juiste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

Wil je ook heel het jaar kunnen genieten op je balkon?

Je kan heel het jaar genieten van je balkon met ons balkonbeglazing systeem. Goed weer of slecht weer.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op via onderstaande gegevens of vul ons offerteformulier in.

Telefoonnummer: 010-2472220

E-mail: info@glasdesign.nl

Uiteraard kan je ook een afspraak maken in onze showroom in Schiedam of vul ons offerte formulier in. Je bent dan van harte welkom op:

Adres: Van Doornestraat 2 | 3125 BL | Schiedam

Openingstijden: ma t/m vr 8:00 - 17:00 u.

Veelgestelde vragen over balkon glas beantwoordt

​​​​Wat is de levensduur van balkon glas?

De levensduur van balkon glas kan variëren, maar met regelmatig onderhoud en zorg kan het vele jaren meegaan.

Kan balkon glas worden geopend en gesloten?

Ja, afhankelijk van het gekozen type balkon glas, kan het worden geopend en gesloten om de gewenste ventilatie en toegang tot het balkon te bieden.

Is balkon glas veilig?

Ja, balkon glas wordt vervaardigd volgens hoge veiligheidsnormen. Het glas is stevig en bestand tegen weersinvloeden en kan indien nodig extra veiligheidskenmerken hebben

Kan ik balkon glas zelf installeren?

Het wordt aanbevolen om een professioneel bedrijf in te schakelen voor de installatie van balkon glas, omdat het vakmanschap en expertise vereist om de veiligheid en duurzaamheid te waarborgen.

Kan balkon glas op maat worden gemaakt voor mijn specifieke balkon?

Ja, balkon glas wordt op maat gemaakt om perfect op jouw balkon te passen, ongeacht de vorm of afmetingen.

Staat jouw vraag en antwoordt er niet tussen?

Het antwoordt op jouw specifieke vraag niet gevonden? Voel je dan vrij om contact met ons op te nemen via onze contactpagina.